Πρέβεζα: Τι δήλωσε για τη στήριξη της ΝΔ σε υποψήφιο Δήμαρχο, ο Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ν. Τζίμας

Τη στάση της ΝΔ Πρέβεζας ξεκαθάρισε σε σημερινές του δηλώσεις στο Radio Preveza και τον Άρη Τσελίκο ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Νίκος Τζίμας αναφορικά με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας σε υποψηφίους Δημάρχους.
Απαντώντας για ενδεχόμενη στήριξη της ΝΟΔΕ Πρέβεζας σε κάποιον από τους υποψηφίους, ξεκαθάρισε: Η ΝΟΔΕ δεν νομιμοποιείται να ορίσει ή να χρίσει οποιονδήποτε υποψήφιο Δήμαρχο, δεν προβλέπεται πουθενά στο καταστατικό του κόμματος κάτι τέτοιο. Εάν κάποια στιγμή κληθεί η ΝΟΔΕ για κάτι τέτοιο, θα πρέπει να γίνει κατόπιν έγγραφης εντολής του Κόμματος, του Γραμματέα της Επιτροπής ή της Γραμματείας Οργανωτικού. Θα πρέπει να υπάρχει έγγραφη ρητή εντολή. Κάτι τέτοιο όμως θα ήταν πολύ δύσκολο να συμβεί, από τη στιγμή που υπάρχει Κεντρική Επιτροπή στο Κόμμα οριζόμενη από τον Πρόεδρό μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία επιτροπή υπάρχουν τα πιο αξιόλογα στελέχη που μπορούν να διαχειριστούν τους 400 Δήμους της Χώρας και προΐστανται ο Νικήτας Κακλαμάνης. Αντιλαμβάνεσθε πως μια ΝΟΔΕ δεν μπορεί να υπερκεράσει μια κεντρική Επιτροπή που διαχειρίζεται τα Αυτοδιοικητικά».
Απαντώντας στο ερώτημα για τις αρχικές δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη πως δεν θα δοθεί στήριξη, πλην των Περιφερειών και κάποιων μεγάλων Δήμων, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ υπογράμμισε: «Πράγματι έγιναν αυτές οι δηλώσεις, αλλά τα πράγματα τις τελευταίες ημέρες έχουν αλλάξει. Υπάρχουν στηρίξεις σε όλους τους όμορους Νομούς, πλην Άρτας και Ηγουμενίτσας. Δόθηκε στήριξη επίσης στη Λευκάδα όπου υπήρχαν 4 υποψήφιοι και με τη στήριξη απέμεινε μια υποψηφιότητα. Στον Δήμο Κέρκυρας επίσης. Δίνονται καθημερινά στηρίξεις στους κεντρικούς Δήμους, στις πρωτεύουσες των Νομών όπως ο Δήμος Πρέβεζας.
Ο Δήμος μας ανήκει σε ένα Νομό όπου δεν ρισκάρει η ΝΔ να χάσει τις δυνάμεις της. Το σύστημα το κοινοβουλευτικό προβλέπει δύο έδρες, αντιλαμβάνεσθε ότι Κυβέρνηση και Αξιωματική αντιπολίτευση βγάζουν από έναν Βουλευτή. Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα πάρουμε το στυλό να γράφουμε ονόματα και θα μηδενίζουμε συνειδήσεις» τόνισε ο κ. Τζίμας και υπογράμμισε πως «Ο Ν. Κακλαμάνης και τον καλώ από αυτό το βήμα, θα πρέπει να αποφανθεί εάν θα δώσει ή εάν δεν θα δώσει στήριξη σε κάποιον υποψήφιο στην Πρέβεζα. Εγώ ως Πρόεδρος της Νομαρχιακής δε ζητώ να έχουμε στήριξη σε κάποιο συγκεκριμένο όνομα, αλλά ζητώ να έχουμε μια απόφαση! Έχω μάθει να σέβομαι τα ανώτατα όργανα του Κόμματος. Έτσι λοιπόν περιμένω ως ΝΟΔΕ Πρέβεζας την ετυμηγορία της κεντρικής επιτροπής που χειρίζεται το θέμα των Αυτοδιοικητικών Εκλογών και συγκεκριμένα τον κ. Κακλαμάνη να μας απαντήσει εγγράφως ότι στον Δήμο Πρέβεζας στηρίζουμε τον τάδε ή δεν στηρίζουμε κανέναν. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι επίσημο αλλά ζητάμε να υπάρξει επίσημο».
Σε ερώτηση για την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης της ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας υπό τον Λ. Αυγενάκη, σημείωσε «Είχε ζητήσει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λ. Αυγενάκης να συνεδριάσει σήμερα (Σάββατο) η ΝΟΔΕ και η ΔΗΜΤΟ με θέμα τα Αυτοδιοικητικά, όπου θα έκανε διαδικτυακά παρέμβαση. Τελικά, χθες μάθαμε οτι η συνεδρίαση ακυρώθηκε λόγω υποχρεώσεων στη Βουλή του κ. Αυγενάκη» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τζίμας επισημαίνοντας πως… προς το παρόν δεν έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση της ΝΟΔΕ για το συγκεκριμένο θέμα.
ΠΗΓΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:TOΠΙΚΗ ΦΩΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *