OΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ – ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ – ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ


OΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ – ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ – ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
Συνέντευξη του υποψήφιου σύμβουλου της τοπικής κοινότητας Πρέβεζας Δημήτρη Γκόλια με τον συνδυασμό <<ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ>> με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Πρέβεζας Ευάγγελο Ροπόκη.

Δ. κ. Γκόλια έχετε δηλώσει ότι είστε ΑμεΑ και πολύτεκνος. Τι χρειάζεται η πόλη για να είναι φιλική στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες;

Γ. Άμεση επικοινωνία με φορείς δημοσίων ιδρυμάτων και άλλων κοινωνικών υπηρεσιών ώστε να παράσχουν συστηματικά και οργανωμένα εκπαίδευση από κοινωνικούς επιστήμονες που στοχεύουν στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση των προσώπων που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια την βιαιότητα των συστημάτων. Πρέπει να υλοποιήσουμε άμεσα πρόγραμμα «κοινωνικής ευθύνης». Πρώτοι εμείς, διακόπτουμε την παρείσφρηση της αμφιβολίας, τη μη αποδοχή για το διαφορετικό. Ας ενώσουμε, ας σφίξουμε όλοι μαζί τα χέρια να καταργήσουμε την αδυναμία, να δημιουργήσουμε αυτό που τόσο πολύ μας αξίζει. Εμείς, ηχηρά τονίζουμε, η ψυχή δεν έχει χρώμα, δεν έχει μέλη, δεν έχει φύλο και ηλικία, κάθε είδους διάκριση τρέμει, διότι την καταργούμε. Μέριμνά μας είναι η εξάλειψη ριζικά των αιτιών που παράγουν πόνο, φόβο και αγωνία στους συνδημότες μας.
Άμεσα
– Τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ με ανάλογη σήμανση σε όλη την πόλη.
· Τη βελτίωση πρόσβασης των αναπηρικών αμαξιδίων με κατασκευή ράμπας με χειρολαβές, διαμόρφωση θέσεων για αναπηρικό αμαξίδιο, σε κιόσκια, – υπόλοιπες υποδομές, όπως ο βοτανικός κήπος, τα μνημείο του ναύτη, την Κυανή ακτή, τις δημόσιες υπηρεσίες και όπου αλλού χρειαστεί.
· Τη διαμόρφωση πάγκου εξυπηρέτησης για φόρτιση των αναπηρικών αμαξιδίων και εγκατάσταση προσβάσιμου αλληλεπιδραστικού infokiosk πίνακα.
· Την κατασκευή και προσβασιμότητα ενός κτίσματος δημόσιου WC με προσθήκη κατάλληλου εξοπλισμού, φωτισμού και σήμανσης για ΑμεΑ.
– Και τέλος ελάφρυνση των ΑμεΑ και ευπαθών ομάδων στα δημοτικά τέλη.
Σχεδιάζοντας για τις ευπαθείς ομάδες σχεδιάζουμε για όλους.

Δ. Σε περίπτωση εκλογής σας, θα επιδιώξετε συμμαχίες; Mε ποιους φορείς;

Γ. Θεωρώ ότι θα πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητά μας η άριστη και θεμιτή συνεργασία με όλους τους φορείς του δήμου της Πρέβεζας. Μόνο με συλλογική προσπάθεια, αλληλεγγύη και κοινωνική δικτύωση θα μπορέσουμε να επιλύσουμε το συντομότερο δυνατό τα προβλήματα και τις ανησυχίες των δημοτών μας.

Δ. Ποια θα είναι τα πρώτα πράγματα που θα κάνετε σε περίπτωση εκλογή σας;

Γ. Θα κινηθώ παράλληλα σε όλο το φάσμα του προγράμματός μας με κύριο γνώμονα το συμφέρων των δημοτών μας. Οι ιδέες μου και τα πλάνα μου είναι απόλυτα ταυτισμένα με τον επικεφαλή του συνδυασμού μας Ευάγγελο Ροπόκη. Πρέπει άμεσα να υπάρξει επικοινωνία και αμεσότητα με τους συνδημότες μας ώστε να περιορίσουμε το χρόνο ανταπόκρισής μας στα προβλήματά τους και να προγραμματίσουμε από κοινού τις προτεραιότητες και ανάγκες της πόλης. Ακούμε – σχεδιάζουμε – συνδημιουργούμε.
Δ. Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Γ.Η ιδιωτική μας ζωή είναι άμεσα εξαρτημένη από την τοπική αυτοδιοίκηση. Και ειδικά τα σχολεία, οδικά δίκτυα, αστυνόμευση, τοπική ανάπτυξη, απορρίμματα, ποιότητα περιβάλλοντος, βασικές δημόσιες υπηρεσίες, όλα αυτά και άλλα πολλά τα οποία καθορίζουν την επαγγελματική αλλά και οικογενειακή μας ζωή περνάνε μέσα από το δήμο. Όταν λοιπόν απαξιώνουμε τη συμμετοχή μας με τα κοινά, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να αφήνουμε κάποιους άλλους να καθορίζουν τη προσωπική μας ζωή. Η ευθύνη μας απέναντι στην οικογένεια και στη δουλειά μας, δεν αντιστρατεύεται την ευθύνη μας απέναντι στα δημόσια ζητήματα και στο κοινό συμφέρων. Η κοινή μας ευημερία είναι άθροισμα της προσφοράς του καθενός μας.
Δ.Τι είναι αυτό το οποίο πιστεύεται ότι θα σας βοηθήσει να εκλεγείτε στην τοπική κοινότητα Πρέβεζας;

Γ.H δεξαμενή των υποψηφίων είναι μεγάλη. Συνεπώς οι δημότες μας, έχουν την επιλογή να ψηφίσουν τους καλύτερους και αυτούς που εμπιστεύονται περισσότερο. Ευελπιστώ να είμαι ένας από αυτούς. Ποιοι επιτέλους θέλουμε να κυβερνάνε αυτόν τον τόπο?
Δ. Κ. Γκόλια σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Εύχομαι σε εσάς και τον συνδυασμό
<<ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ καλή επιτυχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *